Gratis uitproberen Inloggen

Kwaliteitszorg in het primair onderwijs

Organiseren van beleid

We begrijpen dat het een hele uitdaging kan zijn om het beleid binnen je schoolbestuur te organiseren. Daarom hebben we een systeem ontwikkeld dat een directe lijn zichtbaar maakt tussen beleid op bovenschoolsniveau en beleid op schoolniveau.

Met Schoolmonitor krijg je de mogelijkheid om aan te geven of scholen een eigen beleidsuitwerking moeten maken op bepaalde onderdelen. Dit geeft je de flexibiliteit om beleid op maat te maken dat past bij de unieke behoeften van elke school binnen je bestuur.

Daarnaast hebben we ruimte gecreëerd voor het toevoegen van aanvullende documenten zoals werkinstructies, protocollen en kwaliteitskaarten. Dit zorgt ervoor dat je alle relevante informatie op één plek kunt bewaren en gemakkelijk toegankelijk kunt maken voor iedereen die het nodig heeft.

Jaarplan en jaarverslag

Vanuit Schoolmonitor bieden we een gestroomlijnde oplossing voor het maken van het jaarplan. Het helpt scholen bij het organiseren en plannen van hun kwaliteitsontwikkeling.

Het jaarplan bestaat voornamelijk uit projecten. Elk project volgt een eenvoudig stappenplan waarin de doelstellingen kort en krachtig worden geformuleerd volgens de SMART-methode. Met een simpele klik genereert Schoolmonitor een volledig jaarplan en een visueel overzicht van alle belangrijke tussendoelen.

Door de projecten dusdanig te digitaliseren is het mogelijk om projecten te delen binnen het bestuur, waardoor expertise optimaal kan worden benut.

Schoolplan

Het schoolplan  is een cruciaal instrument dat helpt bij het organiseren en structureren van de lange termijn doelen en strategieën van de scholen.

Binnen het schoolplan is er naast de beschrijving van visie, missie en strategische doelen ook ruimte voor het voorbereiden van projecten. Hierbij kan worden aangegeven in welk van de onderliggende jaren activatie op deze projecten zal plaatsvinden. Dit zorgt voor een helder overzicht van de planning en maakt het mogelijk om de voortgang van deze projecten nauwkeurig te volgen.

Copilot

Als jouw virtuele projectmanagement assistent, staat Copilot klaar om je te ondersteunen bij het beheren van je projecten binnen Schoolmonitor. Copilot is ontworpen om je te helpen bij elk aspect van het projectmanagementproces.

Bij het opzetten van een nieuw project, kan Copilot je ondersteunen bij het formuleren van een duidelijke en beknopte projectbeschrijving. Daarnaast kan Copilot je begeleiden bij het opstellen van een realistische en haalbare tijdsplanning.

Copilot gebruikt ChatGPT-4 van Open AI, het meest geavanceerde AI taalmodel wat momenteel beschikbaar is

Jaarkalender

De jaarkalender in Schoolmonitor is een geweldig hulpmiddel voor het plannen, volgen en beheren van schoolactiviteiten gedurende het hele schooljaar. Het stelt je in staat om per activiteit verantwoordelijkheden toe te wijzen aan één of meerdere personen, waardoor de organisatie en coördinatie van taken efficiënter wordt. Bovendien is de jaarkalender geïntegreerd met de Office 365-agenda van de school, wat betekent dat alle betrokkenen eenvoudig op de hoogte kunnen blijven van aankomende evenementen en deadlines. Dit zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit met betrekking tot schoolactiviteiten.

Netwerk

De netwerkfunctionaliteit binnen Schoolmonitor is een innovatieve en krachtige functionaliteit ontworpen om samenwerking en kennisuitwisseling tussen scholen te bevorderen. Het is een geïntegreerde functie die je in staat stelt om beleidsdocumenten, projectplannen en meerjarenplannen te delen en te vergelijken met andere scholen binnen je netwerk.

Het netwerk binnen Schoolmonitor is meer dan alleen een tool voor het delen van informatie. Het is een platform voor samenwerking, leren en continue verbetering, ontworpen om scholen te helpen hun doelen te bereiken en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Schoolbestuur

Schoolmonitor is de strategische partner die speciaal is ontworpen om schoolbesturen te ondersteunen bij het realiseren van hun visie en strategische doelen. Met Schoolmonitor kun je bijvoorbeeld projecten uit het strategisch koersdocument voorbereiden en uitwerken. Hierdoor worden scholen ondersteund, terwijl het bestuur de uitrol en voortgang nauwkeurig kan volgen.

Daarnaast bieden we diepgaande inzichten via uitgebreide dashboards en rapportage mogelijkheden. Deze inzichten stellen u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en de onderwijskwaliteit te verbeteren.

Benieuwd wat Schoolmonitor voor jouw school kan betekenen?

Laten we kennismaken! Plan hiervoor zelf een moment in onze agenda.

Willen jullie eerst zelf een kijkje nemen in Schoolmonitor?
Probeer Schoolmonitor dan 30 dagen gratis uit.

Onze klanten

Primenius

Panta Rhei

Noortkwartier

CBO Noardwest Fryslân

Gearhing

BMS