Gratis uitproberen Inloggen

Copilot

Chat GPT – De rekenmachine voor taal

In de snel evoluerende digitale wereld, waar efficiënter werken en tijdsbesparing cruciaal zijn, zijn er tal van nieuwe termen en technologieën die de manier waarop we werken revolutioneren. Onder deze termen zijn ‘Large Language Model’ (LLM), ‘ChatGPT’, en ‘OpenAI’. Hoewel deze termen op het eerste gezicht misschien intimiderend lijken, hebben ze de potentie om het leven van basisschooldirecteuren aanzienlijk te vergemakkelijken door slimme tools en productiviteitsoplossingen aan te bieden.

De Kracht van Grote Taalmodellen (LLM)

LLM staat voor ‘Large Language Model’. Deze computerprogramma’s hebben een enorme hoeveelheid menselijke tekst gelezen en daarvan geleerd. Ze zijn niet langer beperkt tot specifieke taken, maar zijn nu capabel in het omgaan met een breed scala aan taken, net als mensen die leren door boeken te lezen en ervaringen op te doen. Een voorbeeld van zo’n LLM is ChatGPT, een tool die je werkprocessen kan optimaliseren door geautomatiseerde assistentie en praktische ondersteuning te bieden.

Chat GPT: Persoonlijke Assistent

ChatGPT is een speciaal soort LLM, ontworpen door OpenAI om gesprekken te voeren. Het kan helpen bij het schrijven en redigeren van teksten, het vereenvoudigen van complexe taal, en het beantwoorden van vragen. Het werkt enkel met tekst, dus alles wat je het vraagt of vertelt, moet in woorden zijn.

Vooral voor basisschooldirecteuren kan ChatGPT een waardevolle assistent zijn, die helpt bij het effectief beheren van taken, het vereenvoudigen van workflows en het samenwerken met AI.

Copilot binnen het project plan

Schoolmonitor staat midden in het onderwijsveld.
Ontdek het schoolmonitor platform

ChatGPT: Type Werkzaamheden

ChatGPT kan ingezet worden om een samenvatting te maken van een groot document, het opstellen van een enquête, of zelfs als een brainstormpartner als je vastzit en niet weet waar je moet beginnen. Alles wat nodig is, is een basisidee of -instructie, en ChatGPT kan de rest doen. Deze innovatieve onderwijstool kan je helpen om meer uit je tijd te halen, stress in het werk te verminderen en gebruik te maken van gebruiksvriendelijke technologie.

Echter, er kunnen uitdagingen optreden bij het genereren van bruikbare content. Het is cruciaal om de verzoeken (prompts) vanuit de juiste context op te stellen. Daarnaast kan ChatGPT soms ‘hallucineren’ en foutieve informatie geven. Daarom is het altijd belangrijk om de output die je terugkrijgt te controleren!

Privacy en Integratie

Er zijn zorgen gerezen over privacy, met recente incidenten waarbij medewerkers onbedoeld informatie lekten via ChatGPT. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat in onze integratie, genaamd ‘Copilot’, gegevens vanuit Schoolmonitor niet worden gebruikt om ChatGPT te trainen. We halen dus enkel informatie uit het taalmodel en brengen niks in. Copilot is een virtuele medewerker die 24/7 beschikbaar is, ingebouwd in Schoolmonitor, waardoor het altijd klaar staat om je te assisteren bij elke stap.

Sluit je aan bij de slimme scholen en vereenvoudig je schoolbeheer met efficiënte communicatie en verbeterde besluitvorming.

Maak je klaar voor de start met Copilot

Of je nu werkt aan het formuleren van projecten of het uitwerken van beleid, Copilot is er om je te helpen. Het kan je project definiëren, het onderverdelen in beheersbare taken, en zelfs de benodigde acties voor je uitwerken.

Dankzij de integratie in Schoolmonitor worden alle suggesties en uitwerkingen ook zichtbaar voor andere gebruikers binnen je Schoolmonitor omgeving, waardoor de samenwerking soepel verloopt. Copilot helpt je niet alleen bij het optimaliseren van schoolprojecten, maar bevordert ook het digitaal leiderschap binnen je team.

Copilot is meer dan alleen een beleidsformulering en projectmanagement tool. Je kunt het ook vragen stellen via de chat binnen een project. Stel bijvoorbeeld de vraag aan Copilot om een samenvatting of actielijst te maken op basis van dit gesprek!

Om de suggesties zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jouw situatie, kun je in Schoolmonitor de scope voor de teksten aangeven, zoals “Een middelgrote Daltonschool onderdeel van een openbaar schoolbestuur”.

Start vandaag nog met Copilot!

Door de kracht van AI te benutten, kun je de kwaliteit van jouw onderwijsmanagement naar een hoger niveau tillen. Ben je klaar voor de toekomst van onderwijsbeheer met ChatGPT en Copilot? Start vandaag nog!

Ontdek meer over Copilot

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van AI in het onderwijsmanagement? Lees meer over hoe Copilot je kan helpen bij het oplossen van je dagelijkse uitdagingen.

Benieuwd wat Schoolmonitor voor jullie team kan betekenen?

Laten we kennismaken! Plan hiervoor zelf een moment in onze agenda.

Willen jullie eerst zelf een kijkje nemen in Schoolmonitor?
Probeer Schoolmonitor dan 30 dagen gratis uit.

Primenius

Panta Rhei

Noortkwartier

CBO Noardwest Fryslân

Gearhing

BMS