Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

HBOMBOPOVO
Nieuw! De ultieme agenda koppeling!

  • Michelle van Ellen

De ultieme agenda koppeling van Schoolmonitor is vanaf nu beschikbaar. We vertellen je graag hoe deze koppeling werkt, hoe hij je ondersteunt en natuurlijk hoe je hem activeert.

ultieme agenda koppeling

Wat is er nieuw aan deze ultieme agenda koppeling?

De oude agenda koppeling gaf acties weer in een aparte agenda. Wilde je hier iets in wijzigen of stond er al een andere afspraak op dat moment, dan moest je dit in Schoolmonitor aanpassen. Met de nieuwe koppeling is dat verleden tijd! De acties uit Schoolmonitor worden nu op de meest logische plek gezet… namelijk tussen al je andere afspraken in je eigen agenda!
Heb je als regisseur toegang tot de agenda van je teamleden? Dan kun je nu dus ook vanuit de agenda de voortgang bewaken van de uitgezette acties. Je ziet in de agenda namelijk direct of een actie nog open staat, actief of afgerond is.
Realistisch plannen van projecten gaat hierdoor een stuk makkelijker. Dubbele afspraken worden voorkomen en het aanpassen van acties kun je nu ook vanuit je agenda doen. Dus als je een actie in je agenda verschuift, dan verandert de tijd van de actie in Schoolmonitor automatisch mee.

Zo is het gemakkelijker om een realistische planning af te stemmen, houd je als regisseur zicht op de voortgang van de uitgezette acties en voer je wijzigingen maar op één plek door. 

Deze agenda’s kun je koppelen

Mail clients

Momenteel is het mogelijk om met deze mail clients te koppelen. Omdat de meeste onderwijsorganisaties werken met Outlook zijn we hiermee gestart. De koppeling met Gmail en iCloud is in ontwikkeling.

Teams agenda
Sommige scholen werken vanuit hun Teams agenda. Ook deze is gekoppeld. Teams leest namelijk je Office 365 agenda uit en hier koppelen we al mee. Dus ook vanuit Teams zijn de acties uit Schoolmonitor te zien en te bewerken.
Let op: wanneer je een aanpassing doet, zit er altijd een klein momentje tussen voordat je dit ziet. Dit kunnen een paar seconden zijn tot maximaal een minuut. 

Voortgang van de acties

Actie status

De acties vanuit Schoolmonitor zijn in je agenda gemakkelijk te herkennen aan de statusicoontjes. Deze worden voor de titel weergegeven. Zo zie je in één oogopslag dat het een actie uit Schoolmonitor betreft én wat de status is van deze actie.

🎯        = Actie is openstaand

⏳        = Actie is actief

✔️        = Actie is afgerond

Wanneer je de status in Schoolmonitor aanpast, verandert het icoon in de agenda mee.

Zo activeer je de nieuwe agenda koppeling

Activeren koppeling

  1. Ga naar je profiel en activeer het schuifje van de Office 365 kalender synchronisatie.
  2. Kies je agenda en log eenmalig in.
  3. Check of de juiste omgevingen gekoppeld zijn.

Het kan zijn dat je bij stap 2 een melding krijgt die aangeeft dat je niet gemachtigd bent om de koppeling te maken. Check dan eerst of de directie de koppeling wel kan maken. Wanneer de directie de koppeling kan activeren, kan de rest van het team dit daarna ook. Lukt dit bij de direct niet, dan is het maken van koppelingen binnen je organisatie op een centraal punt geregeld.

Neem in dit geval contact op met de ICT-afdeling of de persoon die beheerder is van Office 365 binnen je organisatie. Via deze instructie kan de koppeling met Schoolmonitor voor de gehele organisatie ingesteld worden.

We blijven ontwikkelen

In ontwikkeling

We zijn heel trots op deze ultieme agenda koppeling, maar dat betekent niet dat we nu stil gaan zitten. De komende tijd werken we onder andere aan deze ontwikkelingen:

– De status ook vanuit de agenda kunnen aanpassen
– Agenda koppeling voor iCoud en Gmail
– Koppeling van de Schoolkalender

Deze laatste ontwikkeling is er een waar we veel vraag naar hebben vanuit onze gebruikers. Het organiseren van de Schoolkalender (Evenementenkalender) met de verschillende vieringen, overlegmomenten en studiedagen vanuit Schoolmonitor. Met de nieuwe agenda koppeling hebben we een mooie eerste stap gezet om ook deze ontwikkeling te gaan realiseren.

De status van deze ontwikkelingen vind je via onze nieuwsbrief, Linkedin of onze blogpagina.

Ook gebruik maken van deze koppeling, maar nog geen Schoolmonitor?

Werk je binnen je school of stichting nog niet met Schoolmonitor? Maak dan een demo account aan of plan een kennismaking met ons in. We vertellen je graag wat Schoolmonitor en daarmee ook de ultieme agenda koppeling voor jouw onderwijsorganisatie kan betekenen.

Delen: