Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Meerjarenplan maken? Bekijk de video!

Behalve jaarplannen kun je ook het meerjarenplan ofwel schoolplan in Schoolmonitor maken.

De overkoepelende organisatie kan hiervoor een template klaarzetten. Wanneer er met een nieuw schoolplan gestart wordt, is dit template te importeren en kan er volgens dit stramien invulling gegeven worden aan het schoolplan. Op deze manier werken alle scholen met dezelfde opbouw en worden alle onderdelen die de stichting graag terugziet in het schoolplan door elke school opgenomen.

Voor wie is deze tutorial bedoeld?

Schooldirecteuren en gebruikers met een hoofdaccount.

Ben je nog geen gebruiker van Schoolmonitor? Je kunt gratis een account aanmaken om het 30 dagen uit te proberen. Zo kun je zelf eens kijken hoe een schoolplan in Schoolmonitor wordt opgebouwd. 📖

Wanneer gebruik je deze tutorial?

Eens in de vier jaar, voorafgaand aan het maken van een nieuw schoolplan.

Wat laten we in deze tutorial zien?

Hoe je het schoolplan aanmaakt

Je start in de planwisselaar, waar je het nieuwe plan aanmaakt. Klik op dit nieuwe plan en selecteer Schoolplan in de oranje menubalk. Is er een template voor het schoolplan beschikbaar vanuit de bovenschoolse organisatie? Dan wordt de mogelijkheid aangeboden deze te importeren. Ook is hier het deelniveau van het schoolplan zichtbaar en te bewerken indien gewenst.

Aan het lege schoolplan of het geïmporteerde template zijn flexibel paragrafen en elementen toe te voegen. Zo voeg je verschillende soorten informatie makkelijk en overzichtelijk toe aan het totaaldocument.

Binnen het schoolplan worden ook de projecten weergegeven. Deze worden globaal uitgewerkt en vervolgens gekoppeld aan de juiste schooljaren waarbinnen de uitrol van de projecten gaat plaatsvinden. Zo ontstaat er een overzichtelijke weergave van de meerjarenplanning.

Wanneer je klikt op ‘rapportage samenstellen’, wordt het plan gegenereerd. Hierin kun je een keuze maken tussen een Word document, PDF document of Google docs.

Vaste onderdelen als logo, schoolgegevens en inhoudsopgave worden automatisch toegevoegd aan de opmaak.

Hoe je het schoolplan kunt sorteren en paragrafen kunt verwijderen

Sorteren van hoofdstukken, paragrafen en projecten doe je gemakkelijk in de monitor met de optie ‘Schoolplan sorteren’. Pak het onderdeel dat verplaatst moet worden op en sleep het naar de juiste locatie. Hierna is de rapportage (opnieuw) samen te stellen.

Wil je een gehele paragraaf verwijderen, dan moet deze eerst helemaal leeggehaald worden. Alle elementen moeten stuk voor stuk verwijderd zijn. Daarna is de paragraaf te verwijderen.

 

 

Toch nog een vraag over het maken van een schoolplan in Schoolmonitor?
Neem gerust contact met ons op.

Delen: