Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Medewerker of extern persoon die je omgeving alleen mag bekijken? Geef leesbevoegdheid

Ben je hoofdgebruiker binnen Schoolmonitor, dan kun je vanuit de hoofdomgeving een leesbevoegdheid instellen. Deze verstrek je aan mensen die niet aan een project in Schoolmonitor gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld aan medewerkers die niet aan een project werken en dus geen eigen inlog hebben of hoeven te hebben. Zij kunnen het jaarplan lezen, de bijbehorende visuele planning bekijken en alle ingevoerde documenten inzien. Op deze manier blijft ook deze groep op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de school, zonder dat ze actief in projecten bezig hoeven te zijn.

De leesbevoegdheid kan ook verstrekt worden aan externe partijen. Je geeft ze graag inzicht, maar uiteraard geen gebruikersrechten zodat ze zaken kunnen aanpassen. 

Voor wie is deze tutorial bedoeld?

Schooldirecteuren en gebruikers met een hoofdaccount.

Wanneer gebruik je deze tutorial?

Op het moment dat de directie de informatie in Schoolmonitor wil ontsluiten aan medewerkers die niet actief in Schoolmonitor zitten of externe partijen wil laten meekijken in de monitor.

Wat laten we in deze tutorial zien?

  1. Hoe stel je de leesbevoegdheid in?
    Vanuit de hoofdomgeving ga je naar het tabblad ‘Schoolgegevens’. Onder ‘Algemeen’ stel je bij het onderdeel ‘Beleidsmap’ de beleidsmapsleutel in door op het potloodje te klikken. Dit is een code die jezelf kunt bepalen. Deze code fungeert als het wachtwoord behorende bij het unieke gebruikersnummer van de monitor.
  1. Hoe kun je inloggen in de alleen lezen omgeving?
    Ga vervolgens naar login.schoolmonitor.nl en vul het unieke gebruikersnummer in op de plek van het mailadres en daaronder het zojuist ingestelde wachtwoord/beleidsmapsleutel. In de leesomgeving wordt via de beleidsdocumentenomgeving alle ingebrachte documenten weergegeven en kun je doorklikken naar de visuele planning van het jaarplan. Door met de muis te bewegen over de verschillende items in de tijdsplanning worden de projecttaken zichtbaar.

Toch nog een vraag over het instellen van de ‘Alleen lezen toegang’?
Neem gerust contact met ons op.

Delen: