Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Kennis en informatie deel je via het interne netwerk! Bekijk de tutorial hier

Het starten van een project kan soms lastig zijn. Waar begin je? Hoe deel je het in? Wat moet je niet vergeten? Een voorbeeld kan hierbij handig zijn.
Via het interne netwerk maakt Schoolmonitor het mogelijk om bij collega scholen te kijken. Hier kun je kijken of ze projecten hebben die qua onderwerp of uitvoering interessant zijn om als onderlegger te gebruiken. Projecten zijn alleen met toestemming van de school zichtbaar in het interne netwerk. Dus zie je een interessant project staan, dan mag deze vrij gebruikt worden. Een mooie vorm van expertisedeling tussen scholen.

Voor wie is deze tutorial bedoeld?

Schooldirecteuren en gebruikers met een hoofdaccount.

Wanneer gebruik je deze tutorial?

Voordat je een nieuw project aanmaakt in je monitor.  

Wat laten we in deze tutorial zien?

Hoe je een project vanuit het interne netwerk importeertintern netwerk
Binnen het menu item ‘Netwerk’ vind je alle scholen die binnen het eigen bestuur vallen en die werken met Schoolmonitor. Klik hier een school aan en selecteer een schooljaarplan. Klik door op een gewenst project om deze inhoudelijk te kunnen beoordelen. Wil je dit project overnemen naar je eigen omgeving, klik dan in de blauwe balk op ‘Project importeren’. Ga terug naar het Dashboard (Startscherm). Hier staat het project klaar om te importeren. Wanneer je hier nogmaals op importeren klikt, zal het project toegevoegd worden aan je eigen jaarplan.

Wat je kunt aanpassen aan een collega project

Het gehele projectplan van de collega-school staat nu in je eigen omgeving. Dit is uiteraard op alle onderdelen aan te passen aan de omstandigheden en wensen van de eigen school. Let op: het project heeft uiteraard nog geen projectverantwoordelijke. Deze zal nog toegewezen moeten worden.

Hoe de koppeling met beleidsonderwerpen gemaakt is

Wanneer het project was gekoppeld aan een beleidsonderwerp, dan blijft deze koppeling gewoon bestaan. Het project is binnen de stichting gedeeld en Beleidsonderwerpen worden op  bovenschools niveau ingesteld. Dit draagt bij aan het overzicht en gemak van projecten binnen de (overkoepelende) organisatie.

Toch nog een vraag over het gebruiken van het interne netwerk?
Neem gerust contact met ons op.

Delen: