Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Bekijk hier de tutorial om een borgingstaak te activeren?

Je project is klaar en heeft gezorgd voor een kwalitatieve bijdrage aan je organisatie. Maar hoe houd je deze kwaliteit up to date? Borgingstaken zorgen ervoor dat afgeronde projecten en de kwaliteit die hiermee in de organisatie is gelegd behouden blijft. Op een zelf gekozen moment wordt het project in je Schoolmonitor omgeving weer even onder de aandacht gebracht. Zo verlies je het project niet uit het oog en blijft de kwaliteit behouden.
In deze tutorial laten we zien hoe je een borgingstaak aanmaakt en waar deze in de PDCA-cyclus worden geactiveerd.

Voor wie is deze tutorial bedoeld?

Schooldirecteuren en projectverantwoordelijken

Wanneer gebruik je deze tutorial?

Wanneer je een borgingstaak wilt toevoegen aan je project. Dit kan in elk stadium van de PDCA-cyclus zijn. Of wanneer je een borgingstaak wilt activeren.

Wat laten we in deze tutorial zien?

Het aanmaken van borgingstaken
In stap 5 van de PLAN-fase, kunnen borgingstaken toegevoegd worden. Na de omschrijving van de borging worden concreet 1 of meerdere borgingstaken toegevoegd. Hierin geef je aan wie op welk moment wat gaat doen. Hierbij is ook de frequentie in te stellen wanneer een borgingstaak in beeld moet komen. Dit is eens in de 1, 2, 3 of 4 jaar.

Het activeren van borgingstaken
Na de eindevaluatie van het project worden de borgingstaken via in de ACT-fase geactiveerd. Door de status van het project aan te passen naar AFGEROND. De borgingstaken verschijnen dan in de aangegeven toekomstige jaren als borgingstaak op de visuele planning.

 

 

 

Toch nog een vraag over het aanmaken of activeren van borgingstaken?
Neem gerust contact met ons op.

Delen: