Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

MBO
Onderwijsdroom Sea Lab is gestart!

  • Michelle van Ellen

26 jongeren, 7 dagen en 1 traditioneel zeilschip. Dat is Sea Lab!
Een ervaring waarin je van Friesland College student, verandert in heuse ‘voyage crew’ van de Bark Europa. En dat in één week!
Een week waarin de studenten worden opgeleid tot zeiler, maar ook een week waarin persoonlijk leiderschap, verantwoordelijkheid nemen en geloven in jezelf centraal staat.

Een onderwijsdroom die wij vanuit Schoolmonitor uiteraard sponsoren!

 

Afgelopen zondag was het zo ver.
Na bijna twee maanden aan voorbereiding stapten de studenten van het Friesland College en een aantal HBO studenten van NHL Stenden aan boord van de Bark Europa. Wytze nam een kijkje bij dit wereldschip en zwaaide de studenten uit vanaf de haven in Harlingen.

 

Sea Lab Friesland College

 

De Bark Europa is een traditioneel zeilschip met 3 masten en 24 zeilen en vaart onder leiding van kapitein Klaas Gaastra en zijn internationale crew.
De studenten leren zeilen, houden de wacht en doen onderzoek naar de zeewater kwaliteit en plastic soep. Dit onder begeleiding van wetenschappers van het KNMI.
Ook volgen ze tijdens dit leeravontuur diverse workshops voor persoonlijke ontwikkeling en werkt iedereen aan eigen leerdoelen.

Zaterdag 3 juli keren de Sea Lab studenten weer terug.

Wil je meer weten over Sea Lab, de ervaringen van de studenten bij terugkomst of over het zeilschip Bark Europa ga dan naar: frieslandcollege.nl/sea-lab.

Delen: