Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Geen categorie
Hoe wij de trainingen en vergaderingen op afstand verzorgen? Dit doen wij zo…

  • Michelle van Ellen

Waar we normaal gesproken op locatie langskomen voor trainingen, presentaties of ondersteuning, hebben we de afgelopen tijd online ondersteuning gegeven. En we kunnen vast verklappen…dat is ons goed bevallen!

De afgelopen periode hebben wij online presentaties gegeven aan schoolbesturen en scholen die geïnteresseerd zijn in het concept Schoolmonitor en wat het kan betekenen voor de onderwijsinstelling. Daarnaast hebben we diverse sessies verzorgd voor het verder implementeren van Schoolmonitor in organisaties en er zijn diverse meetings geweest om gebruikers 1-op-1 ondersteuning te bieden. De tool die bij bijna alle gebruikers het beste bevalt is Microsoft Teams.

Waar we normaal gesproken dus bij iedereen langsgaan, doen we dit nu digitaal op afstand. Ook met de collega’s onderling is er veel gebruik gemaakt van deze manier van overleggen. Wij hebben het werken met Microsoft Teams als zeer prettig ervaren en ook de diverse organisaties waarmee we de trainingen en meetings gehouden hebben, vinden deze manier van overleggen fijn. We willen dit in de toekomst ook zeker blijven aanbieden om zo nog beter met onze gebruikers te kunnen samenwerken. Werk u al met Schoolmonitor, maar wilt u graag een extra training? Plan een online trainingsmoment.

 

5 tips bij online vergaderingen

We merken dat het voor de nieuwe gebruikers soms even zoeken is, maar na het uitleggen van de basis, kan iedereen eenvoudig meekomen en kan de sessie van start. Bij zo’n online vergadering of training zijn er wel een aantal zaken die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt.

  1. Zorg dat er één persoon de vergadering leidt. Deze persoon houdt de agenda bij, houdt het overzicht en zorgt ervoor dat alle punten binnen de beschikbare tijd behandeld worden.
  2. Houd de groepen klein. We zien momenteel meetings voorbij komen met enorm grote groepen. Onze ervaring leert, dat een online training alleen werkt wanneer de groep uit maximaal 5 à 6 personen bestaat. Zo kunnen we samen lekker aan de slag.
  3. Inventariseer het kennisniveau van de deelnemers. Wanneer deelnemers (nog) niet op de hoogte zijn van zaken die besproken worden, kan er veel tijd gaan zitten in het uitleggen van details aan een deel van de groep. Hierdoor kunnen deelnemers die al wel de kennis van zaken hebben gemakkelijk afhaken en dan wordt vaak niet het gewenste doel bereikt. Natuurlijk is een beetje herhaling niet erg. Hier moet ook ruimte voor zijn, maar gaat het te veel de diepte in? Plan dan een aparte meeting in om de deelnemers die wat meer uitleg nodig hebben op een ander moment bij te praten.
  4. Ben je niet aan het woord? Zet dan de microfoon op stil. Zo wordt er niet door elkaar heen gepraat en krijgen alle collega’s ook niet alle achtergrondgeluiden van elkaar mee.
  5. Neem de meeting op. Wanneer de meeting wordt opgenomen, kan deze later teruggeluisterd worden of gedeeld worden met collega’s die tijdens de meeting niet aanwezig konden zijn. Altijd handig.

Wilt u op een laagdrempelige manier ontdekken wat Schoolmonitor voor uw organisatie kan betekenen? Schrijf u hier in voor onze online workshop. En ja, deze is dan via Microsoft Teams.

Delen: