Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Jaarplan klaar? Zo maak je de rapportage

De projecten voor het komende schooljaar zijn bekend en een deel hiervan staat ook al in Schoolmonitor. Maar nu wil je dit in een mooi en overzichtelijk plan hebben. We laten hier zien hoe je het jaarplan in Schoolmonitor maakt en hoe dit eruit ziet.

Het jaarplan wordt automatisch digitaal voor je opgemaakt. De projecten vormen samen met de paragrafen de basis. Deze basis wordt aangevuld met de informatie die in je Schoolmonitor omgeving al bekend is. De directie kan het jaarplan op elk moment genereren. Dit is handig om het plan te delen met teamleden, de MR en andere relevante partners. Op deze manier is er op elk moment een (tussentijdse) status van de school te overleggen.

Voor wie is deze tutorial bedoeld?

Schooldirecteuren

Wanneer gebruik je deze tutorial?

Wanneer je het (tussentijdse) jaarplan wilt genereren.

Wat laten we in deze tutorial zien?

Hoe je het jaarplan kunt maken
Binnen de jaarplanomgeving kan een rapportage worden opgemaakt door te klikken op ‘rapportage samenstellen’. Dit kan zowel in Word, PDF of Google docs. Hier kan een periode filter worden ingesteld, er kan gekozen worden om de planning van de projecttaken op te nemen en hier kun je aangeven of je projecten en/of paragrafen op een nieuwe pagina wilt plaatsen. Zo richt je het jaarplan gemakkelijk zelf in.

Hoe het jaarplan eruit ziet

In het gegenereerde plan zijn standaardonderdelen als het logo van de school, de adresgegevens en een inhoudsopgave al voor je ingevuld. Van de projecten worden de onderdelen uit de PLAN- en CHECK-fase weergegeven. Aanvullende informatie zoals een inleidend of afsluitend stuk wordt gegenereerd vanuit de paragrafen die je zelf aanmaakt. Wanneer je in de oranje menubalk op het Jaarplan klikt en je hebt zowel projecten als paragrafen toegevoegd, krijg je hier ook de optie om deze te sorteren.

 

 

Toch nog een vraag over het genereren van het jaarplan?
Neem gerust contact met ons op.

Delen: