Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Acties aanmaken in de Do-fase? Let’s go!

Je hebt een project en in de PLAN-fase heb je dit project al globaal opgedeeld in de projecttaken. Vaak bestaan deze projecttaken niet uit één handeling of actie, maar zijn er meerdere acties nodig om een projecttaak af te ronden. Vanuit de DO-fase kun je deze acties aanmaken. Dit helpt jou en je teamleden om grip te houden op je projecttaak, overzicht en inzicht te creëren omdat de acties visueel worden weergegeven en je maakt hiermee de vertaalslag van een globale projecttaak naar concreet uit te voeren werkzaamheden.

Acties wijs je toe aan jezelf of collega’s, plan je in en je stelt in of je de betrokkenen op een moment naar keuze een melding wilt sturen. Gedurende het schooljaar wisselen de uitvoering van acties (DO) en het evalueren ervan (CHECK) elkaar af.

Voor wie is deze tutorial bedoeld?

Projectverantwoordelijken

Wanneer gebruik je deze tutorial?

Wanneer je de projecttaken in de PLAN-fase hebt aangemaakt en deze projecttaken wilt gaan opdelen kleinere behapbare acties.

Wat laten we in deze tutorial zien?

Hoe je acties aanmaakt

In de DO-fase klik je op het +-je om een nieuwe actie aan te maken. Hier geef je een naam aan de actie, voeg je een korte beschrijving toe, kun je de actie inplannen en aangeven of je hier een bericht over wilt uitsturen of een herinnering van wilt ontvangen. Daarnaast kun je de status van de actie aanpassen en aangeven of deze actie jaarlijks herhaalt moet worden. En één van de belangrijkste functionaliteiten is hier het toewijzen. Je wijst de actie toe aan een medewerker of team.

Hoe je kunt scrummen in de DO-fase

Via de SCRUM weergave orden je gemakkelijk de acties op openstaand, actief of afgerond door de actie te slepen naar de juiste kolom. De status van de acties wordt weergegeven in de balk rechts bovenin. Zo houdt je alles overzichtelijk en ben je constant op de hoogte van de voortgang van je project.

Hoe je vanuit een actie een mail uitstuurt
Een aangemaakte actie kan simpel als mail worden verstuurd binnen de organisatie. Relevante informatie over het project wordt direct meegestuurd.

 

Toch nog een vraag over het aanmaken van acties in de Do-fase?
Neem gerust contact met ons op.

Delen: