Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

HBOMBOPOVO
Beleidsdocumenten verplaatsen

Eenvoudig documenten herstructureren in Schoolmonitor

Welkom bij onze nieuwste blogpost, waar we een veelvoorkomende uitdaging binnen het onderwijsbeheer aanpakken: het herstructureren van beleidsdocumenten. Of je nu te maken hebt met een herziening van beleidsdocumenten, of simpelweg een frisse start wilt maken, het opnieuw indelen van je werkvelden en beleidsonderwerpen in Schoolmonitor is een taak die je met gemak wilt volbrengen. En vandaag laten we je precies zien hoe dat kan!

De twee methoden uitgelegd

In Schoolmonitor zijn er twee hoofdmethoden om je documenten te reorganiseren, en we hebben een handige tutorial video gemaakt die elke stap in detail doorloopt.

1. Verplaatsen van complete mappen:

Als je een volledige map met alle bijbehorende documenten wilt verhuizen, is dit met Schoolmonitor makkelijk te doen. Deze methode is ideaal wanneer je een groot aantal bestanden hebt die allemaal naar dezelfde nieuwe locatie moeten. In onze video laten we je zien hoe je met een paar klikken een hele map kunt selecteren, kopiëren of verplaatsen.

2. Verplaatsen van individuele bestanden:

Soms heb je meer  controle nodig en wil je slechts enkele specifieke documenten verplaatsen. Schoolmonitor stelt je in staat om individuele bestanden te selecteren en te bepalen waar je ze naartoe wilt verplaatsen of kopiëren. Deze aanpak is perfect wanneer één beleidsdocument wordt opgesplitst.

Waarom is dit belangrijk?

Het behouden van een georganiseerde documentenstructuur is cruciaal voor een efficiënte bedrijfsvoering binnen het onderwijs. Het zorgt ervoor dat iedereen, van leraren tot administratief personeel, snel en gemakkelijk toegang heeft tot de benodigde informatie. Bovendien helpt het bij het handhaven van compliance met onderwijsnormen en beleidsregels.

Herstructurering hoeft geen hoofdpijn te zijn. Met de juiste tools en een beetje begeleiding kun je je documenten in Schoolmonitor snel en zonder stress herindelen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Laat het ons weten >>

Delen: