Gratis uitproberen Inloggen
Terug naar het overzicht

Geen categorie
Schoolmonitor update – introductie Dashboard

  • Michelle van Ellen

Momenteel zijn we druk bezig met een nieuwe ontwikkeling binnen Schoolmonitor. Een functionaliteit die nog meer mogelijk gaat maken op het gebied van kwaliteitszorg en projectmanagement. Het wordt binnenkort namelijk mogelijk om bij projecten ook budget, uren of storypoints aan te geven. Deze toevoeging aan het programma zal ervoor zorgen dat er nog beter zicht komt op de voortgang van alle projecten binnen de school en de stichting.

Maar daarover vertellen we binnenkort meer. Er zijn namelijk een aantal aanpassingen die we eerst gaan doorvoeren, waardoor de bekende Schoolmonitor omgeving er net even anders uit gaat zien.

 

1. ‘Startscherm’ wordt ‘Dashboard’

Door de nieuwe functionaliteit die er aan zit te komen zal het Startscherm er anders uit gaan zien. Er worden ‘klokjes’ toegevoegd waardoor er in één oogopslag duidelijk wordt hoe het staat met het budget, de uren of storypoints binnen alle projecten. Door deze toevoeging zal het Startscherm meer gaan fungeren als Dashboard. En we houden van duidelijkheid, dus we dopen het startscherm deze week alvast om tot Dashboard.

 

2. ‘Pagina toevoegen’ wordt ‘Paragraaf toevoegen’

Een kleine aanpassing, omdat hetzelfde beestje twee verschillende namen had. We hebben dit gelijk getrokken, dus vanaf nu heet dit onderdeel overal ‘Paragraaf toevoegen’.

 

3. Dashboard opent met de ‘Visuele planning’

We hebben van meerdere klanten gehoord dat de Visuele planning het beste overzicht geeft van de lopende projecten en als we naar de statistieken kijken, zien we inderdaad dat deze weergave vaker gebruikt wordt dan de Actie of Projecttaken-weergave. Vandaar dat we er voor gekozen hebben om het Dashboard nu te openen met de Visuele planning als startpunt. De overige weergaven zijn uiteraard wel nog te kiezen via de bekende selectieknoppen.

 

Per wanneer?

Deze drie aanpassingen zullen deze week doorgevoerd worden. De nieuwe ontwikkelingen omtrent het monitoren van de Budgetten, Uren en Storypoints verwachten we volgende maand te kunnen implementeren.

Voor nu kunnen we al wel vast een tipje van de sluier oplichten hoe het er straks ongeveer uit komt te zien.

Bij stap 4 “Algehele tijdsplanning” in de Planfase kan er naast de Verantwoordelijke en de Periode ook aangegeven worden hoeveel Budget, Uren of Storypoints er voor deze projecttaak worden begroot. De verder uitwerking, toepassing en voordelen, delen we zodra de implementatie gereed is.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de komende ontwikkelingen binnen Schoolmonitor? Dan bieden we verschillende mogelijkheden om ons te blijven volgen:

 

Delen: